Økologisk
Sheasmør

‹ Vis fleire Feittstoff.

Produktomtale

Andre interessante produkt

Økologisk Sheasmør

INCI: Bytospermum Parkii Butter

Opphavsstad: Vest-Afrika

Sheasmør er eit elfenbeinsfarga feittstoff, vunne ut  frå nøtta på sheapalmen. Det har tradisjonelt vore brukt til mat, medisin, kosmetikk og i hudmiddel til vern mot sol og vind.

Sheasmør er lett betennelseshemmande og har ein naturleg solfaktor på 2-3. Det inneheld allantoin, som er sårlækjande.

Sheasmør kan gje lindring ved eksem og psoriasis.

Ved å erstatta 5-7 % av oljene i ei såpeoppskrift med Sheasmør  vil ein oppnå ein effekt av overfeitting.

 

Sheasmør er eit fast feittstoff, med overvekt av metta feittsyrer. Det smeltar ved kroppstemperatur.