Økologisk
Mandelolje

‹ Vis fleire Planteoljer.

Produktomtale

Andre Planteoljer

Økologisk Mandelolje

INCI: Prunus Amygdalus Oil

Opphavsland: Frankrike.

Økologisk mandelolje har ein sterk gulfarge, og blir vunne ut av fruktkjernane på mandeltreet. Det fins både søtmandel og bittermandel. Olje av bittermandel harsknar fortare, og det er derfor søtmandel som vert brukt både til massasje, kosmetikk og matlaging.

Økologisk mandelolje er ei «lett» olje som vert forholdsvis hurtig tatt opp av huda.

Ho har slik feittsyresamansetnad:

  • 6 % metta feitt 
  • 62 % einumetta feitt 
  • 24 % fleirumetta feitt