Lag dine eigne bivokspapir
Ved å pakka maten din inn i bivokspapir, unngår du helseskadelege stoff i plast. Det er også meir miljøvenleg.
Bivoks er naturleg antiseptisk.
Norsk bivoks er fri for restar av legemiddel. Salome økologisk bivoks kjem frå norske bier som har levd det gode liv i giftfri natur.
Framgangsmåte:
- Klipp til eit tynt bomullsstoff i den størrelsen du ynskjer.
- Legg bomullsstoffet oppå eit ark bakepapir. Ha gjerne ein voksduk under.
- Riv bitar av bivoksplatene og fordel utover stoffet. Om du har større bitar av bivoks, riv du bivoksen grovt på rivjern og dryssar han utover. Oppbevar gjerne bivoksen på førehand i kjøleskap, så er han lettare å riva.
- Legg eit ark bakepapir over.
- Sett strykejernet (varme: bomull) over eit felt slik at bivoksen smeltar, og press han utover stoffet.
- Gjer dette til heile stoffet er dekt.
- Løft av det ferdige stoffet, og la det kolna.