Sheasmør

Salome Økologisk SheasmørSheasmør har tradisjonelt vore brukt til mat, medisin, kosmetikk og i hudmiddel til vern mot sol og vind. Bruk det som det er, eller som ein ingrediens i ein salve. Oppskrift på ringblomsalve og kroppssmør.

Sheasmør er lett betennelseshemmande og har ein naturleg solfaktor på 2-3. Det inneheld allantoin, som er sårlækjande. Sheasmør kan gje lindring ved eksem og psoriasis.

Sheasmør er eit fast feittstoff som kjem frå nøtta på sheapalmen. Vi kjøper sheasmøret vårt frå Ghana. I landsbyen Pusu-Namogo er det etablert eit fellesskap for fattige kvinner, der dei haustar sheanøtter frå juni til oktober. Feittstoffet i nøttene vert skånsomt henta ut og pressa, og vert til det nydelegaste råe og uraffinerte sheasmøret på marknaden. Resten av året arbeider kvinnene m.a. med å laga såpe av sheasmøret.

I dette landsbyfellesskapet vert kvinnene sikra gode arbeidsvilkår og god betaling. Dei får undervisning i helse, og borna får gå på skule. Ved å kjøpa sheasmøret vårt her, er vi med og løfter menneske ut av fattigdom og urettferd.

Tilbake til bloggen